voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken

Creatieve actie voor carnaval

De Mariaschool heeft een actieve leerlingenraad. Speciaal voor carnaval bedachten zij een actie. Voor de nieuwsbrief schreven Renske en Jay, leerlingen van groep 8 en lid van de leerlingenraad, een artikel over hun creatieve aanpak. Dat artikel kunt u hieronder lezen.

 

Wij zijn Renske en Jay van de leerlingenraad van de Mariaschool en we hebben dit stuk geschreven over de carnaval op onze school. We kwamen op het idee tijdens de leerlingenraad. We zaten met elkaar aan tafel en bedachten dat we dit jaar maskers zouden uitdelen aan alle leerlingen. Zo konden alle kinderen van de school creatief bezig zijn. En degene met het mooiste masker kon een prijs winnen!

De maskers hebben we zelf opgezocht en uitgekozen op internet en daarna uitgeprint. De raad van elf is alle klassen rondgegaan om de maskers uit te delen. Maar die moesten we eerst nog kiezen. We deden dit met groep 8. Op het bord schreven we alle namen van de kinderen die in de raad wilden. Toen hebben de leerlingen zelf een raad van elf samengesteld op hun kladblok. Vervolgens hebben we de stemmen geteld. Degene met de meeste stemmen werd prins carnaval, het hoofd van de raad van elf. De andere tien die de meeste stemmen hadden mochten er ook in. Toen we de raad van elf gekozen hadden, brachten zij de tekeningen rond in de groepen en legden uit wat de bedoeling was. Twee weken later haalden zij de versierde tekeningen weer op.

Daarna hebben we in groepjes van drie de winnaars gekozen. We hebben gelet op een aantal punten; creativiteit, netheid en originaliteit. Toen het carnaval was hebben we om half 1 in de middag de winnaars in elke groep bekend gemaakt. Tenslotte hebben we aan het eind van de dag de polonaise gelopen met alle groepen en de leerkrachten. We liepen door de hele school heen, zodat iedereen van elkaar kon zien hoe mooi verkleed we waren!

 

Naast het versieren van de maskers maakten de leerlingen uit groep 3 en 4 ook een zelfportret van hoe zij verkleed waren met carnaval.

 

Geplaatst op: donderdag 15 februari, 2018