voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken

Leerlingen regelen brug

De leerlingen uit de leerlingenraad van De Koolvlet en de naastgelegen school De Phoenix hebben groot succes geboekt bij de gemeenteraad. Ze krijgen een brug bij de school waardoor de verkeersveiligheid beter wordt. Ze kwamen dinsdag 13 februari zelf naar het gemeentehuis om zaken te doen.

 

Samen werkten de leerlingen ideeën uit om alle partijen te overtuigen dat zij geld moeten vrijmaken voor deze brug. NH Nieuws (voorheen RTV) deed verslag van hoe gevaarlijk de huidige situatie is. Daarnaast maakten de leerlingen een groot spandoek en een ontwerp van de brug, zodat zij een maquette konden laten zien aan de raadsleden.

Zoals NH schreef: ‘De basisschoolleerlingen van De Phoenix en De Koolvlet leken wel echte lobbyisten. Volleerd hielden ze hun verhaal vanuit hun kraam op de raadsmarkt voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad van Langedijk. “Meestal zien ze ons niet, dan rijden ze gewoon door en word ik bijna aangereden”, doet een van de schoolkinderen haar beklag bij een raadslid. Met dat plan togen ze naar het gemeentehuis en ze kregen waar ze voor gekomen waren: een brug. De gemeenteraad stemde in met het voorstel en wil dat er tempo gemaakt wordt, zodat de brug er snel komt. Iets wat verkeerswethouder Jasper Nieuwenhuizen van harte uitvoert. “Als kinderen zelf met dit initiatief komen, dan is het fijn als het ook in de schoolperiode gerealiseerd wordt, zodat ze er zelf nog op zitten.” De leerlingen kijken allemaal tevreden terug op de geslaagde actie bij de gemeente. “Wij gaan veilig naar school!”, joelen ze.’

 

 

 

Geplaatst op: woensdag 14 februari, 2018