voor Katholiek Primair Onderwijs in Langedijk en Omstreken

Scholen

De zes Atriumscholen staan in de gemeente Langedijk en Heerhugowaard- De Noord. Het zijn scholen met elk een eigen gezicht. Ze zijn toegankelijk voor iedereen die de katholieke grondslag van de school respecteert.

Stichting Atrium

Atrium zorgt voor verbinding tussen alle partners binnen de organisatie. We doen een beroep op elkaars professionele talent. Van die talenten maken we steeds meer gebruik door nadrukkelijk samen te leren. We denken out of the box, nemen een onderzoekende houding aan en bedenken wat er allemaal mogelijk is. Daarmee positioneren Atriummedewerkers onze organisatie als lerend. Hier zijn we trots op, we werken samen aan goed onderwijs en zien graag gelukkige kinderen.

Sint Maartenschool

“De St. Maartenschool is een school waar je graag leert, komt en werkt, als kind, als ouder en als leerkracht. Het is er gezellig en je voelt je er veilig, daar werken wij allemaal aan mee.”

Voorburggracht 425
1724 NZ Oudkarspel
0226-343131

http://www.st-maartenschool.nl

 

 

Duizend Eilandenschool

“Het is ons doel om leerlingen o.a. cognitief, muzikaal, sociaal-emotioneel, motorisch, creatief, technisch, lichamelijk en sociaal te ontwikkelen, zodat ze als beginnend actief burger kunnen doorstromen naar een passende vorm van vervolgonderwijs.”

Schoolstraat 29-31
1723 AA Noord-Scharwoude
0226-315206

http://www.deduizendeilanden.nl

Mariaschool

“De Mariaschool is een school waar het pedagogisch klimaat en de veiligheid hoog in het vaandel staan.
Iedereen die betrokken is bij de school draagt hier zijn steentje aan bij. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn gedrag , leren en ontwikkeling.”
Geen lerende leerling zonder lerende leerkracht.

Tulpenstraat 2
1723 WB Noord-Scharwoude
0226-341023

http://www.maria-basisschool.nl

De Koolvlet

“Wij willen gelukkige leerlingen die laten zien wat in hun mars hebben en daar trots op zijn! Zowel aandacht voor de basisvakken als brede ontwikkeling en onderzoekend leren. Leren doen wij samen!“

Keppelsloot 8
1721 HJ Broek op Langedijk
0226-344760

http://www.dekoolvlet.nl

De Paus Johannesschool

“Wij streven er naar dat iedere leerling met plezier naar school gaat. Wij willen dus een leefsfeer, en niet alleen een werksfeer. Daarom wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan vieringen en feesten.”

Sperwer 1
1834 XN Sint Pancras
072-5643023

http://www.pausjohannesschool.nl

De Sint Josephschool

“Wij vinden het belangrijk om duidelijk te zijn over waar we voor staan en wat de basis is van onze houding. Deze basis vatten we samen in onze zes kernwaarden:

  1. Samen
  2. Talent
  3. Ondernemend
  4. Eerlijk
  5. Respect
  6. Ruimte

Vanuit deze zes kernwaarden werken we aan het realiseren van onze kerndoelen.”

Rozenhoutstraat 3
1704 CD Heerhugowaard-Noord
072-5715314

http://www.stjosephdenoord.nl

 

Meer informatie over de scholen,  waaronder de schoolgids, is terug te vinden op de eigen website van de school. Of volg de volgende scholen op twitter:

http://twitter.com/DeKoolvlet,

http://twitter.com/DuizendEilanden

https://twitter.com/MariaschoolNrdS

https://www.facebook.com/De-Mariaschool-Noord-Scharwoude/

https://www.facebook.com/PausJohannes1834