Betere salarissen voor leerkrachten

Betere salarissen voor leerkrachten

Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen de leerkrachten van Atrium een beter salaris, net als de overige basisschoolleerkrachten in Nederland. Dit is het resultaat van de nieuwe CAO voor het primair onderwijs en mede het gevolg van de drie stakingsacties in het afgelopen jaar op onze en andere scholen. Als bestuur willen we u als ouders nogmaals heel hartelijk danken voor uw steun tijdens de stakingsacties.
Lees meer ›
Nieuwe websites voor Atrium

Nieuwe websites voor Atrium

De website van stichting Atrium is compleet vernieuwd. Sinds deze maand verwelkomen we u op deze moderne en inspirerende website, waar alle informatie op een overzichtelijke manier is weergegeven. Ook de website van de Atrium Academy is vernieuwd. Beide websites zijn ook goed leesbaar op mobiele apparaten.
Lees meer ›
Tevreden leerkrachten blikken terug

Tevreden leerkrachten blikken terug

Het schooljaar zit er bijna op. Op 20 juli begint de zomervakantie voor alle leerlingen en leerkrachten. Voor de vakantie begint blikken we eerst terug. Het was een jaar waarin er veel gebeurde op de verschillende scholen: werken aan veranderingen in het onderwijs, het voorbereiden van een scholenfusie en de samenwerking zoeken met andere organisaties. Intussen werd er ook gewoon onderwijs gegeven op de scholen, dat wat leerkrachten het liefst doen. Drie medewerkers van Atrium vertellen over het afgelopen schooljaar.

 
Lees meer ›
Kick off bestuurlijke samenwerking

Kick off bestuurlijke samenwerking

Eeder heeft u kunnen lezen over de vele stappen die Atrium zet voor ontwikkelingen in het onderwijs. De ontwikkelingen van integrale kindcentra (IKC) worden uitgewerkt en leiden tot mooie en unieke samenwerkingen. Onlangs hielden we een kick off-bijeenkomst voor het onderzoek naar bestuurlijke samenwerking tussen Atrium, Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL) en De Blauwe Loper met als doel: een slagvaardige organisatie vormen om de ontwikkeling van het IKC op de onderwijs- en opvanglocaties tot stand te brengen en te faciliteren.

 
Lees meer ›
Nieuw bij Atriumscholen: eindtoets op de computer

Nieuw bij Atriumscholen: eindtoets op de computer

De spanning is eraf voor leerlingen uit groep 8. Nu de uitslag van de Centrale Eindtoets binnen is, weet ieder kind op welk niveau het na de zomervakantie verder gaat in het voortgezet onderwijs. Op vier scholen van stichting Atrium is de eindtoets van Cito dit jaar voor het eerst digitaal afgenomen. Meester Maarten Jak van Rhee van basisschool De Koolvlet ziet vooral voordelen. ,,De toets past zich aan het niveau van het kind aan en je hebt er meer dagen de tijd voor.’’
Lees meer ›
Hoe gaat Atrium om met uw persoonsgegevens?

Hoe gaat Atrium om met uw persoonsgegevens?

U hebt de afgelopen tijd vast al veel gehoord over de AVG. Deze nieuwe privacywet bestaat al langer, maar sinds 25 mei zijn scholen en andere organisaties verplicht de regels in deze wet toe te passen. Als Stichting Atrium vinden we het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw privacy en die van uw kind. Ouders houden we hierover graag goed op de hoogte.
Lees meer ›
Werkgroepen ouderbetrokkenheid leren van elkaar

Werkgroepen ouderbetrokkenheid leren van elkaar

Weten waar je kind op school mee bezig is: dat willen eigenlijk alle ouders wel. Maar de hele dag door het raam staan turen, zoals in het tv-programma De Luizenmoeder, dat is dan weer een minder goed idee. De Paus Johannesschool en de Sint Maartenschool hebben daar een oplossing voor. Op beide scholen zorgt een Werkgroep Ouderbetrokkenheid voor meer interactie tussen school, ouder en kind.
Lees meer ›
Nieuwe directeur fusieschool zoekt het beste onderwijs

Nieuwe directeur fusieschool zoekt het beste onderwijs

Na de zomervakantie gaan de Mariaschool en De Duizend Eilandenschool samen verder. Stichting Atrium heeft onlangs een directeur aangesteld die vanaf 1 juli leiding geeft aan de fusieschool. Monique Froeling is nu nog directeur op een school in Nieuw-Vennep en barst van de energie om samen met de leerkrachten in Noord-Scharwoude aan een nieuw onderwijsconcept te gaan werken.
Lees meer ›
Nieuw logo voor De Koolvlet

Nieuw logo voor De Koolvlet

Nieuwe ontwikkelingen vragen om een nieuw logo. Het team van de Koolvlet heeft de afgelopen periode veel ontwikkelingen in de school waargemaakt. De school is op weg om zich officieel ‘een vreedzame school’ te mogen noemen. Tegelijkertijd is er een enorme impuls aan het muziekonderwijs gegeven. Nieuw is de aandacht voor onderzoekend leren. Dat alles heeft geresulteerd in goede eindopbrengsten van de leerlingen.
Lees meer ›
Meivakantie gestart

Meivakantie gestart

Op dit moment genieten leerkrachten en leerlingen van hun welverdiende meivakantie. Maandag 7 mei starten de lessen weer.
Fijne vakantie allemaal!
 
Lees meer ›
< 1 2 3 >