Fusieschool wordt IKC Waterrijk

Fusieschool wordt IKC Waterrijk

Waterrijk is de nieuwe naam van de Fusieschool in Noord-Scharwoude. Een 11-koppige jury was donderdagavond 28 maart unaniem in haar keuze. Vrijdagmiddag 29 maart is de naam gepresenteerd aan alle leerlingen en hun ouders. Directeur Monique Froeling is trots: “Deze naam verbindt. Waterrijk, dat zijn wij.”

De Fusieschool komt voort uit De Duizend Eilanden en de Mariaschool. Per 1 september 2018 zijn beide basisscholen van Stichting Atrium samengegaan in het schoolgebouw aan de Schoolstraat. Het afgelopen half jaar ging de school zonder echte naam door het leven. Daar is nu een einde aan gekomen. “We zijn ontzettend opgetogen over onze nieuwe naam. Hij voelt al helemaal vertrouwd en we willen het nieuws dan ook heel graag delen”, aldus Monique Froeling.

Water als symbool

De naam Waterrijk verwijst naar het waterrijke gebied waarin de school staat, met talloze slootjes en plassen. “Water is een mooi symbool voor leven, ontwikkeling, beweging, helderheid en transparantie”, zegt Monique Froeling. “Waterrijk zegt iets over het karakter van onze school. Onze school is levendig, in ontwikkeling en in beweging. We zijn helder en transparant in ons onderwijs en onze communicatie.” De naam past bij de kernwaarden die de school afgelopen najaar vaststelde: lef, plezier, zien, groei en samen.

Aan de keuze ging de wedstrijd ‘School zoekt naam’ vooraf. Uit de inzendingen selecteerde de directie er twee. Daarover boog zich donderdagavond een 11-koppige jury, bestaande uit leerlingen, ouders, leerkrachten en vertegenwoordigers van Atrium en Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL). Met een rood potlood en een stemformulier maakten zij hun favoriet bekend. De keus viel unaniem op Waterrijk. “Een teken dat deze naam echt bij ons past”, aldus Monique Froeling. Leerkracht Chantal Jonker, verkleed als Yvon Jaspers, maakte de ‘match’ vrijdagmiddag bekend op het schoolplein.


Nieuw logo en website

In de loop van mei presenteert Waterrijk het nieuwe logo. Ook is er een nieuwe website: www.ikcwaterrijk.nl. Basisschool Waterrijk is bezig zich samen met SKL om te vormen tot een integraal kindcentrum (IKC). Daarom luidt de naam voluit IKC Waterrijk. Samen met Horizon Zorgcentrum willen Waterrijk en SKL op termijn een integraal kind- en ouderencentrum in Noord-Scharwoude vormen.