Terugblik: inspirerende filmavond medewerkers Atrium en partner-organisaties

Terugblik: inspirerende filmavond medewerkers Atrium en partner-organisaties

De filmavond van 31 januari was een primeur. Nee, niet de film zelf ging in première. Wel was het de allereerste gezamenlijke activiteit voor medewerkers van Atrium, De Blauwe Loper en Kinderopvang Langedijk. De drie organisaties zijn in een vergevorderd stadium van bestuurlijke samenwerking, met de bedoeling om uiteindelijk een organisatie te worden. Atrium-bestuurder Gea Koops: “Dit is wat ons allemaal bindt en boeit: de kinderen klein en groot, in al hun bijzonderheid.”
De organisatie van de filmavond was in handen van de Atrium Academy. Op het programma stond ‘The Kindergarten Teacher’. Geen licht verteerbare kost, wel een bekroonde en boeiende film. Het verhaal draait om kleuterlerares Lisa. Eén van haar leerlingen is wonderkind Jimmy (5 jaar). Lisa wil hem helpen om zijn grote poëzietalent te ontwikkelen. Dat ze daarbij over steeds meer grenzen heengaat, zowel professioneel als in haar privéleven, ervaar je als filmkijker pas gaandeweg. 

Bijzonder talent koesteren en ontwikkelen
“Alhoewel het geen gemakkelijke film was om naar te kijken, was de boodschap voor ons in de opvang en onderwijssector wel treffend: Laten we allemaal de bijzondere talenten van (ook heel kleine) mensen koesteren en ontwikkelen, zodat er ook plaats blijft voor kunstenaars en andersdenkenden in onze samenleving.” Gea denkt daarbij ook aan de IKC’s die Atrium wil vormen samen met de partner-organisaties. “Dat is wat ons allemaal bindt en boeit: de kinderen klein en groot, in al hun bijzonderheid.”

Ontmoeting 
De film zette aan tot nadenken, de avond zelf was vooral erg gezellig. Vooraf in de lobby hebben collega’s van de drie organisaties die nauw willen gaan samenwerken, elkaar kunnen ontmoeten. “Met een drankje op een bankje informeel kennismaken is weer eens anders dan in een werkgroep of vergadering. Misschien zijn we hier met een nieuwe traditie gestart.”

Wordt vervolgd
In deze nieuwsbrief mag een dankwoord niet ontbreken aan het adres van Inge Kamerbeek en Marit Berger, die de avond georganiseerd hebben. De kans lijkt groot dat de filmavond inderdaad een vervolg krijgt. Bezoekers krijgen binnenkort een korte enquêtelijst, zodat de organisatie kan horen hoe zij de avond ervaren hebben. En niet in de laatste plaats: wat de medewerkers van de verschillende organisaties volgend jaar graag samen zouden willen doen.