Nieuwe directeur fusieschool zoekt het beste onderwijs

Nieuwe directeur fusieschool zoekt het beste onderwijs

Na de zomervakantie gaan de Mariaschool en De Duizend Eilandenschool samen verder. Stichting Atrium heeft onlangs een directeur aangesteld die vanaf 1 juli leiding geeft aan de fusieschool. Monique Froeling is nu nog directeur op een school in Nieuw-Vennep en barst van de energie om samen met de leerkrachten in Noord-Scharwoude aan een nieuw onderwijsconcept te gaan werken.
Lees meer ›
Nieuw logo voor De Koolvlet

Nieuw logo voor De Koolvlet

Nieuwe ontwikkelingen vragen om een nieuw logo. Het team van de Koolvlet heeft de afgelopen periode veel ontwikkelingen in de school waargemaakt. De school is op weg om zich officieel ‘een vreedzame school’ te mogen noemen. Tegelijkertijd is er een enorme impuls aan het muziekonderwijs gegeven. Nieuw is de aandacht voor onderzoekend leren. Dat alles heeft geresulteerd in goede eindopbrengsten van de leerlingen.
Lees meer ›
Meivakantie gestart

Meivakantie gestart

Op dit moment genieten leerkrachten en leerlingen van hun welverdiende meivakantie. Maandag 7 mei starten de lessen weer.
Fijne vakantie allemaal!
 
Lees meer ›
Atrium Academy

Atrium Academy

Met de Atrium Academy creëren we een bijzonder aantrekkelijke plek van ontmoeting en ambitieux leren. Wat we met de Academy willen is bijdragen aan gewoon goed onderwijs binnen de Atrium Scholen.
 
Lees meer ›
Samengaan opvang en onderwijs onderzocht

Samengaan opvang en onderwijs onderzocht

Al 1,5 jaar onderzoeken Stichting Atrium (katholiek onderwijs), Stichting De Blauwe Loper (openbaar onderwijs) en SKL (Stichting Kinderopvang Langedijk) of zij samen kunnen opgaan in één organisatie. Deze wens is een logisch vervolg op de ontwikkelingen in het onderwijs. Daar zien we dat scholen in toenemende mate worden ontwikkeld tot integrale kindcentra. Dat gebeurt ook bij de scholen van Atrium. De fusie is in allerlei opzichten vooruitstrevend. Niet alleen komen onderwijs en opvang in één organisatie, ook de fusie van een katholiek en openbaar schoolbestuur is niet alledaags.
Lees meer ›
In Noord-Scharwoude gebeurt iets bijzonders

In Noord-Scharwoude gebeurt iets bijzonders

De fusie van de Mariaschool en de Duizend Eilanden maakt onderdeel uit van een groter plan. Al eerder hebben wij hierover gecommuniceerd en ook de media heeft er aandacht aan besteed. Er zijn plannen om de school onderdeel te laten zijn van een integraal centrum van 0–100 jaar. In het centrum werken onderwijs, opvang en seniorenhuisvesting en -zorg samen. Een unieke samenwerking, waar een goed doordacht idee achter zit.
Lees meer ›
'Je kunt pas iets betekenen als je meedoet'

'Je kunt pas iets betekenen als je meedoet'

Wat moeten leerlingen weten en kunnen? Om die vraag draait het in Curriculum.nu. Leraren, schoolleiders en ouders uit heel Nederland doen mee aan dit project. Eén van de deelnemers is Chantal Alkemade, ouder van drie kinderen op de Sint Maartenschool.
Lees meer ›
Van schets tot symposium

Van schets tot symposium

Vorig jaar viel er een brief op de mat van de Sint Josephschool. Het was een uitnodiging van de gemeente Heerhugowaard om mee te doen aan de tekenwedstrijd ‘Een gezonde woning’. Drie leerlingen uit groep 8, Chiem, Sjeel en Femke, wisten de jury te overtuigen met hun tekeningen. In maart mochten zij hun prijs in ontvangst nemen.
Lees meer ›
Jouw ideale schoolplein

Jouw ideale schoolplein

Wat doe jij het liefst op het schoolplein, wat voor speeltoestel zou je fantastisch vinden, wat kan er al op het plein en moet zeker zo blijven? Allemaal vragen waarmee de leerlingen van de St. Josephschool aan de slag zijn gegaan, want hun schoolplein is toe aan een make-over.

Lees meer ›
Bij de les blijven

Bij de les blijven

Chromebooks, iPads, Office 365; de ontwikkelingen op ICT-gebied gaan enorm snel. Ze zijn van grote invloed op onze maatschappij en natuurlijk ook op het onderwijs. Op onze scholen maken we al gebruik van een aantal ICT toepassingen, maar we blijven ook graag bij de les over nieuwe ontwikkelingen. Daarom bezochten onze ICT-coördinatoren met Frans van den Gevel, directeur van de Paus Johannesschool, de IPON beurs in Utrecht. ‘We kwamen erachter dat wij eigenlijk al heel veel doen op het gebied van ICT!’
Lees meer ›
< 1 2 3 4 5 >